Zdrav otrok

v zdravem in varnem okolju

se ob medsebojnem sodelovanju

in strokovni podpori

uči na igriv način

in raste v sproščeno, ustvarjalno
in odgovorno odraslo osebo.

ZDRAV OTROK: V skladu z definicijo zdravja Svetovne zdravstvene organizacije skrbimo za otrokovo celovito zdravje: za telesno, duševno in socialno dobrobit otroka.

V ZDRAVEM IN VARNEM OKOLJU: Soustvarjamo okolje, ki omogoča pestre gibalne dejavnosti, bogate senzorne izkušnje, čustveno varno in ljubeznivo vzdušje, igrive miselne izzive, zdravo prehrano in urejeno ter varno igralno okolje. Vzgajamo za trajnostni razvoj in preudarno sobivanje v čistem in zdravem naravnem okolju.

OB MEDSEBOJNEM SODELOVANJU: Gradimo pozitivne medsebojne odnose med otroki, zaposlenimi in starši otrok. Povezujemo se z lokalno skupnostjo in soustvarjamo medgeneracijsko povezanost tukajšnjih prebivalcev.

OB STROKOVNI PODPORI: Zagotavljamo strokovno delo in ustrezno usposobljenost strokovnih delavcev vrtca. Gradimo na preizkušeni tradiciji in smo hkrati odprti za najsodobnejša spoznanja o kakovostni vzgoji in izobraževanju predšolskih otrok.

SE UČI NA IGRIV NAČIN: Zavedamo se pomena zgodnjega učenja za otrokov nadaljnji razvoj, zato spodbujamo igrivo, izkustveno, motivirano, ustvarjalno, inovativno in vsestransko zgodnje pridobivanje učnih izkušenj.

POSTAJA SPROŠČENA, USTVARJALNA IN ODGOVORNA (ODRASLA) OSEBA: Z načinom dela v vrtcu soustvarjamo temelje za otrokovo sproščeno sprejemanje samega sebe in izražanje njegovih lastnih potencialov, spodbujamo otrokovo naravno ustvarjalnost in funkcionalno dejavnost ter vzgajamo za odgovorno in solidarno sobivanje v skupnosti z drugimi ljudmi.

junij 2024
PTSČPSN
      1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
« Maj   Jul »
Dostopnost